Oktober is de Nationale Brandveiligheidsmaand

Oktober is de Nationale Brandveiligheidsmaand. Als kinderen herinneren we ons waarschijnlijk allemaal het oefenen van brandoefeningen op school en het bezoek van een brandweerman aan onze klaslokalen om ons te vertellen hoe we thuis veilig kunnen zijn. Als volwassenen is het soms een goed idee om ons thuis en in het bedrijfsleven even op te frissen. Het is al een tijdje geleden dat we de binnenkant van een klaslokaal hebben gezien, dus hier gaat het…

Brandveiligheid zou een tweede natuur moeten zijn voor gezinnen en bedrijven in het hele land. Helaas, met het hectische leven waarin we allemaal leven en de ongekende tijden waarin we op dit moment leven, valt brandveiligheid soms weg. Hier zijn een paar tips die uw familie kunnen helpen want naast goede Camerabewaking is brandveiligheid ook belangrijk.

rookmelder
#1 Controleer alle rookmelders
Een van de belangrijkste en vaak over het hoofd geziene zaken in een huis of bedrijf zijn de rookmelders. Zorg ervoor dat deze minstens twee keer per jaar schoon zijn en goed werken. Het duurt slechts een paar minuten om de knop in te drukken en te bevestigen dat ze inderdaad operationeel zijn. Veel huiseigenaren en zakelijke professionals kiezen voor de weekenden van zomertijd om deze taak uit te voeren.

brandblussers
#2 Onderhoud brandblussers
Hoe lang heb je de brandblusser al in je keuken of kast staan? Als het meer dan tien jaar geleden is, is het misschien tijd om te investeren in een nieuwe. Hoewel deze brandblussers, die van vitaal belang zijn om in de keuken en in het hele huis te hebben, hebben geen echte “vervaldatum”. Traditionele brandblussers hebben over het algemeen een levensduur van 10-12 jaar. Blusapparaten voor eenmalig gebruik moeten om de 12 jaar worden vervangen.

#3 Elimineren van rommel en onderhouden van uitgangen
Denk aan alle manieren waarop u uw huis of bedrijf kunt verlaten. Zijn ze allemaal opgeruimd? Werkt het schot goed genoeg om u en uw familie een andere manier te geven om het huis te verlaten in het geval dat brand of rook de andere uitgangen blokkeert? Hoe zit het met het kantoor? Heeft uw werkplek een achterdeur waar dozen voor opgestapeld staan?

Een eenvoudig ding dat u deze maand kunt doen is de paden naar uw uitgangen schoon en opgeruimd maken. Dit zorgt ervoor dat er veel mogelijkheden zijn om uit te stappen als er brand uitbreekt.

#4 Oefen een brandoefening
Of u dit nu doet voor uw gezin of voor uw werkplek, wij stellen voor dat u een gesprek heeft met alle gezinsleden of medewerkers om het plan te bespreken mocht er een brand ontstaan. Bespreek een ontmoetingsplaats en wat u wel en niet moet doen in het geval dat er rook binnenkomt. Als iedereen aan boord is, oefen dan de oefening want brandbeveiliging kan nodig zijn.

#5 Controleer uw chemicaliën
Heeft u verf, schoonmaakmiddelen en andere brandbare materialen in huis of op kantoor? Neem dan deze maand de tijd om deze ruimtes schoon te maken en zorg ervoor dat alles voldoende wordt geroerd uit de buurt van een warmtebron en dat er afdekkingen worden gebruikt.

Heeft uw huis een bijgewerkt brand- en koolmonoxide waarschuwingssysteem nodig met 24 uur per dag, 7 dagen per week bewaking? Praat met onze specialisten van Instant Alarm en we kunnen uw huis evalueren om te bepalen wat het beste systeem voor uw huis of kantoor zou kunnen zijn.